Izložbe

Od 08. do 15. kolovoza posjetitelji će moći uživati u besplatnim izložbama koje će biti postavljene na Šetalištu dr. Franje Tuđmana i Starom gradu Dubovcu, u Gradskom muzeju Karlovac i Galeriji ZILIK. Istaknuti fotograf francuskog podrijetla, Julien Duval, na Starom gradu Dubovcu izložit će najnovije autorske radove, u Gradskom muzeju Karlovac bit će postavljena izložba Anne Eerdman, u Aquatici će se moći pogledati izložba Dinka Neskusila s fotkama iz čak 1930-ih godina, na promenadi će svoje radove izložiti francuski fotograf Théo Millet Ursin, a u galeriji Zilik svoje radove izložit će nekadašnji sudionici Foto dana mladih, a danas studenti Odsjeka snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Complete list of exhibitions:

  • Julien Duval – “Vision of Sounds” @2. kat starog grada Dubovca
  • Anne Eerdman – “Struggles of Being a Woman” @Gradski muzej Karlovac
  • Théo Millet Ursin – “City Lights” @Šetalište Dr. Franje Tudmana
  • “Youth Photo Week 2016” @Šetalište Dr. Franje Tudmana
  • Izložba fotografija studenata Akademije dramske umjetnosti
  • “Sound” s festivala ArtiKA @Šetalište Dr. Franje Tudmana
  • Dinko Neskusil – “Ljeto na Korani” @Aquatika
  • “Mix najboljih 7 godina Foto dana mladih” @Šetalište Dr. Franje Tudmana

 


”Vision of Sounds” je retrospektiva fotografija napravljenih tijekom prethodne 4 godine. Od lokalnih koncerata do renoviranih festivala u Europi, ove fotografije predstavljaju trenutak, emociju nastalu zbog jedne od najuniverzalnijih stvari na svijetu: glazbe. Julien Duval, rođen u Francuskoj 1984. Njegov put u glazbenu fotografiju započeo je 2010. nakon što je završio geografiju. Upisao je fotografsku školu.u Parizu i postao profesionalan fotograf 2013., s posebnim zanimanjem za festivale i koncerte. Julien je bio dio nekoliko festivala kao službeni fotograf, kao što su Tomorrowland (Belgija), Ultra Europe (Hrvatska), World Club Dome (Njemačka, Južna Koreja), INmusic (Hrvatska), Bestival (Engleska)…

 

Kao što samo ime kaže, riječ je o svakodnevnim ženskim problemima. Fotografirala sam 9 autoportreta od kojih svaki pokazuje neki drugi problem. Htjela sam da fotografije izgledaju pretjerano, smiješno i prije svega prepoznatljivo. Sve fotografije fotografirane su s fisheye objektivom. Fisheye objektiv je objektiv koji jako distortira sliku i time stvara ekstravagantnu sliku. Sa pretjeranim izrazima lica, htjela sam učiniti fotografije što zabavnijima i također dokazati da nije potrebno uvijek izgledati lijepo na fotografijama. 9 problema s kojim se žene suočavaju su:

– previše odjeće (ne znajući što obući)

– lakiranje noktiju, kada su nokti nejednaki

- stavljanje tuša
- stavljanje ruža
– prežderavanje tijekom mjesečnice
– ogroman prišt na nosu

– hodanje niz stepenice u štiklama

– bad hair day

 

“Dobar dan, moje ime je Théo, imam 22 godine i dolazim iz Francuske. Od listopada prošle godine volontiram preko EVS programa u Carpe Diemu (Grabrik, Karlovac). Želim predstaviti ovu medunarodnu izložbu koja predstavlja gradove diljem Europe kao što su Karlovac, Beč, Budimpešta i Zagreb kroz oči sudionika izložbe koji dolaze iz Hrvatske, Francuske, Ukrajine i drugih zemalja. Sa “City Lights” htio sam pokazati poveznicu izmedu ljudi i gradova u kojima žive ili su živjeli ili pak putovali. Možete sve ovo otkriti kroz priče različitih sudionika koji su poslali ove fotografije.”

 

‘’Izložba fotografija studenata Akademije dramske umjetnosti’’ izložba je četvero studenata Akademija dramskih umjetnosti u Zagrebu koji su sudjelovali na Foto danima mladih. Među njima nalaze se 3 bivše pobjednice – Lili Zaneta, Hanah Šoprek i Sara Filipa Delić koje su se karlovačkoj publici predstavile presjekom svojih najboljih fotografija.

 

Izložba fotografija „Zvuk“ okuplja fotografske radove sa svih kontinenata i objedinjuje ih kroz temu ‘zvuk’. Na izloženim radovima fotografirane su razne apstrakcije vezane uz zvuk, ali i glazbeni instrumenti i ples karakterističan za kraj iz kojeg dolazi fotograf.

 

Karlovačke ljepotice u kupaćim kostimima po posljednjoj modi na Foginovom kupalištu iz doba charlestona i tanga, duh i svjetonazor građanskog Karlovca u ljetnim mjesecima 1930.-tih godina pa sve do početka Drugog svjetskog rata kada zauvijek odlazi u povijest i postaje mit kojemu se i danas rado vraćamo na 20-tak fotografija velikog formata (90x60cm) iz zbirke web stranice kafotka.net