Izložbom Juliena Duvala najavljeni 7. Foto dani mladih

Ovog tjedna Karlovac postaje središte kreativnosti, umjetnosti i kulturnih zbivanja za mlade fotografe. Ususret 7. Foto danima mladih, u prekrasnom ambijentu Starog grada Dubovca otvorena je izložba fotografa francuskog podrijetla Juliena Duvala „Vision of Sounds“.

Izložbom fotografija „Vision of Sounds“ u romantičnom ambijentu Starog grada Dubovca najavljeno je ovogodišnje izdanje Foto dana mladih. Osnovni motiv izložbe koji se proteže kroz sve fotografije jest trenutak, odnosno emocija inspirirana glazbom. „Želio sam na neki način dati inspiraciju mladim fotografima i pokazati im i glazbena fotografija može biti umjetnička te da je bez obzira na snažnu konkurenciju ipak moguće pronaći svoj put u svijetu festivalske fotografije.“, rekao je Julien Duval na otvorenju izložbe.

Direktor festivala, Filip Trezner najavio je brojne sadržaje u kojima će od 10. do 15. kolovoza imati prilike uživati i sudionici i publika. „Trudili smo se ove godine produkciju festivala podići na još višu razinu, kako bismo sudionicima i Karlovčanima omogućili vrhunski glazbeni, filmski i fotografski doživljaj. Kroz ukupno osam izložbi koje će biti otvorene za vrijeme Foto dana mladih, dvije večeri PickUp Music Festivala sa izvrsnim Let3 i Jinxima te filmskom projekcijom na čak jedanaestmetarskom platnu, najvećem dosad postavljenom u Karlovcu, želimo podignuti ljestvicu u organizaciji događanja, a našim međunarodnim sudionicima pružiti nezaboravne uspomene.“,izjavio je Filip Trezner.

Samo nas dva dana dijeli od početka Foto dana mladih i njegovog prvog međunarodnog izdanja. Osnovu programa čini fotografsko natjecanje u tri kategorije: Turistička, Reklamna i Umjetnička fotografija. O svemu će odlučivati žiri u sastavu Lili Zaneta, Denis Stošić i Dinko Neskusil koji će kroz tri dana natjecateljskog programa pratiti rad mladih fotografa, suradnju s modelima, ali i kreativna rješenja koja će uhvatiti objektivima svojih fotoaparata.