Info

O Foto danima

Foto dani mladih projekt je koji okuplja mlade fotografe i modele već šestu godinu te im pruža jedinstveni doživljaj fotografije. Središnja manifestacija se svake godine održava u drugom gradu, a od 10. do 15.08. 2017. godine domaćin je Karlovac. Program se razdvaja na natjecateljski i edukativni te okuplja ukupno 80 sudionika (50 natjecatelja, 30 sudionika edukativnog programa)

Projekt promiče fotografiju kao umjetnost te mladim fotografima pruža priliku da se dodatno upoznaju s njom, pokažu što znaju, međusobno razmjenjuju iskustva i nauče nešto novo. Fotografiranjem prirodne i kulturne baštine promovira se kulturni identitet destinacije održavanja, a kroz reklamnu fotografiju mlade se priprema za njihovu buduću profesionalnu karijeru.

Sastavni dio programa uz fotografiranje su mnogobrojne izložbe fotografije, potom večernji glazbeni i filmski program, a u sklopu edukativnog programa razna predavanja, edukacije, tribine i radionice. Uz završnu manifestaciju, u trajanju od 5 dana, gdje se fotografi natječu za titulu najboljeg, sastavni dio projekta su i izložbe fotografija diljem Hrvatske. Putujuće izložbe fotografija na otvorenome svake godine obilaze nekoliko gradova diljem Hrvatske, a izloženi su najbolji radovi svih prošlogodišnjih sudionika, dakle ljepote Pule, Zadra, Velog Lošinja, Kutine i Karlovca.

DOJMOVI SUDIONIKA

 

“Mislim da mi vokabular nije dorastao izražavanju oduševljenja prema cijelom događaju, svim ljudima i atmosferi. Ovo je nešto najbolje što mi se dogodilo, ovaj događaj je primjer onih stvari koje obogaćuju život“

-Ana Šutej, fotograf 2014. godine u Puli

 

“Toplo preporučujem svima koji su željni srdačne ekipe, puno smijeha, fotografiranja i zabave da nam se dogodine pridruže jer ovo je bio naš mali raj!”
-Jana Vukmanović, fotograf 2013./2014. godine u Zadru/Puli

 

“Stvarno nezaboravno iskustvo, ovo ću pamtiti do kraja! Jedva čekam slijedeću godinu. Jedno veliko hvala organizaciji, i cijeloj ekipi koja se pobrinula da ovo iskustvo bude duboko urezano u moje srce!”
Matija Davidovic, fotograf 2014. godine u Puli

 

“Ovo je najsavršenija stvar koja se dogodila u mom životu…savršena ekipa, fotkanje cijeli dan, ja sam oduševljen, nemam što drugo za reći…”
Jan Humski, fotograf 2012./2013./2014. godine u V. Lošinju/Zadru/Puli

 

“Nisam došao ovdje radi pobjede, meni je ovo pobjeda, meni je ovo što sam došao ovdje dar. Ovo okupljanje bilo je jedno od najiskrenijih ljudskih ostvarenih potreba za intimnošću i blizinom. Biti na istom mjestu gdje nas spaja ta ista ljubav prema fotografiji, a druge, osobne, nas čine unikatnima, predivna je stvar. A u svakoj od pojedinih pogledanih fotki našao sam i djelić vašeg osobnog svemira, i u tom smislu, mislim da je svatko pobjednik.”
David Andrić, fotograf 2014. godine u Puli

FDM Programi
null

FDM Laboratoriji

16. do 26.08.2016.

Potpuno novi program Foto dana mladih u trajanju od puna dva tjedna u Karlovac dovodi mnoštvo raznih radionica, predavanja i tribina u suradnji s vrhunskim stručnjacima i sudionicima iz 5 zemalja. Neke od radionica su ``Dokumentarna fotografija``, ``DSLR snimanje``, tribina ``Budućnost digitalne fotografije`` i mnoge druge teme.

null

Filmski Attachment

23.08.2016.

U programu Foto dana mladih očekuju nas recentni naslovi Europske kinematografije koji će mladim fotografima i svim posjetiteljima dodatno približiti filmsku umjetnost onoj fotografskoj. Detaljni program očekuje se uskoro.

null

FDM Natjecanje

22. do 26.08.2016.

Program koji se odvija već 6 godina okuplja mlade fotografe iz cijele regije na razmjenu znanja, fotografiranje i borbe za titlu najboljeg i vrijedne nagrade. Do sada je u ovom programu sudjelovalo 300 mladih fotografa.

null

PickUp Music Festival

24. i 25.08.2016.

Kao novi glazbeni programa Foto dana mladih PickUp Music Festival dovodi i renomirana glazbena imena, poput T.B.F.-a, ali i demo bendove iz cijele Hrvatske. Festival se odvija dvije večeri u ambijentalnim lokacijama Starog grada Dubovca i Arboretuma Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac.

null

FDM Izložbeni program

22. do 27.08.2016.

Program sadrži 7 raznovrsnih i vrhunskih izložbi fotografija koje će se održati u Karlovcu, a sastavni dio programa su i putujuće izložbe fotografija na otvorenome koje svake godine obilaze nekoliko gradova diljem Hrvatske, a po prvi puta ove godine obišle su i zemlje susjedstva. Izložene su fotografije i mladih autora i već uspješnih fotografa.

null

FDMfun

22. do 26.08.2016.

Svečano otvaranje i zatvaranje festivala kao i druge popratne aktivnosti dodatno će obogatiti sadržaj Foto dana mladih, a program će ugostiti i afirmirane goste poput komičara Studia smijeha i na zatvaranju DJ Kovača.

FDM Karta