Što su Foto dani mladih

“Foto dani mladih – regionalni festival fotografije mladih” se kroz godine profilirao kao jedino od najvećih događanja za mlade fotografe u Hrvatskoj i regiji. Riječ je o jedinstvenom projektu koji kroz umjetnost fotografije promovira turističke potencijale i ljepote Hrvatske te mlade fotografe informira, educira i upoznaje s hrvatskom prirodnom i kulturnom baštinom te raznim vrstama umjetnosti. Također, mladima pruža priliku za afirmaciju, edukaciju, ali i natjecanje, a gradu domaćinu cijeli niz popratnih kulturnih programa poput glazbenih koncerata, filmskih projekcija i izložbi. Festival se svake godine održava u drugom gradu, a u svojih 6 godina organizacije posjetio je Kutinu, Veli Lošinj, Zadar, Puli i dvije godine Karlovac. Do sada je u programima sudjelovalo više od 300 mladih fotografa, a organizatori i sudionici svakog dana primaju priznanja za svoj radi i postaju značajni na regionalnoj kulturnoj sceni.

Programi
Žiri 2017.
 • Denis Stošić
  Denis Stošić

  Denis Stošić dobitnik je nekoliko fotografskih nagrada, među kojima mu je najznačajnija Grand Prix za reportažnu fotografiju na Mundial Foto festivalu 2000. godine. Izlagao na Zagrebačkom Salonu  Fotografije i nekoliko godina sudjelovao na World Press Photo  natječajima kao jedan od predstavnika iz Hrvatske.

 • Lili Zaneta

  Višestruka pobjednica Foto dana mladih, nagrađivana fotografikinja i studentica Akademije dramske umjetnosti biti će dio izložbe studenata Akademije dramske umjetnosti te će biti dio žirija.

 • Dinko Neskusil

  Nagrađivani karlovački fotograf, predsjednik Foto kluba Karlovac, dobitnik Grand prix Salona Vinkovci, prva nagrada na Photodaysima u Rovinju, fotografije objavljene u nizu novina i časopisa, a na Foto danima mladih ima izložbu u Aquatici tijekom otvaranja festivala i također ima ulogu člana žirija.

FDM 2016

Na 6. Foto danima mladih koji su se drugu godinu zaredom održavali u Karlovcu od 16. do 27. kolovoza sudjelovalo je gotovo 60 talentiranih umjetnika između 16 i 21 godinu starosti. Šesto izdanje Foto dana mladih nedvojbeno je bilo najveće do sada te u više od 10 dana trajanja sudionicima, ali i svim zainteresiranim posjetiteljima omogućilo sudjelovanje u čak 6 različitih programa.

null

UŽI IZBOR NAJBOLJIH FOTOGRAFIJA

Dojmovi sudionika

Partneri i sponzori

ORGANIZATORI

organizatori

PARTNERI

partneri-1-700x270-1-copy

POKROVITELJI

pokrovitelji-600x184-copy-copy

GENERALNI SPONZOR

canon

SPONZORI

sponzori2-2-882x109-copy-copy

MEDIJSKI POKROVITELJI

medijski-760x207-copy