Čak ni kiša nije usporila mlade fotografe, a danas nas na najvećem dosad, jedanaestmetarskom platnu očekuje film „Raspjevana ulica“

Sudionici ovogodišnjih Foto dana mladih ni po kišnom vremenu nisu stali sa fotografskim zadacima! Dan su iskoristili za fotografiranje umjetničke fotografije kojoj je ovogodišnji glavni motiv svjetlo i predavanje Gorana Vrakele o event fotografiji. Danas će ispred kina Edison biti postavljeno dosad najveće, jedanaestmetarsko platno u Karlovcu za vrhunski filmski doživljaj filma „Raspjevana ulica“.

                                                                 

Centar kulturnih zbivanja večeras će definitivno biti Promenada! Noćna izložba fotografija unijet će čaroliju na najpopularnije karlovačko šetalište i umjetnost još jednom izvesti iz galerija i približiti ju Karlovačkoj publici. Oživjet će i park pored kina Edison gdje će biti postavljeno najveće dosad, jedanaestmetarsko platno za najbolju filmsku projekciju! Popratni program Foto dana mladih, Filmski Attachment, donosi film „Raspjevana ulica“ kako bi rasplesao cijeli grad zaraznim ritmovima izvsnih songova iz filma!

Premda je kišni dan usporio sudionike Foto dana mladih, na prve naznake razvedravanja krenuli su u potragu za novim motivima za fotografiranje. Dan su iskoristili za fotografiranje umjetničke fotografije kojoj je ove godine osnovna tema svjetlo. „Umjetnička kategorija mi je možda i najteža jer inspiraciju moram pronaći u motivu koji je tako svakodnevan da se na prvu čini površan! Pokušat ću se poigrati florescentnim svjetlima, pa ću vidjeti što ću dobiti!“, izjavio je Viktor Katalenić, sudionik Foto dana mladih.

Predavanje Gorana Vrakele za sudionike je bilo poučno i inspirativno. „Najviše su me se dojmili savjeti o fotografiranju s blicom, jer sam dosad bio uvjeren kako blic uništava svaku fotografiju, a današnje predavanje uvjerilo me u suprotno!“, izjavio je mladi fotograf Nikola Martinis. „Ako se želite baviti umjetničkom fotografijom, nemojte se zavaravati da ćete karijerom u komercijalnoj fotografiji uspjeti probiti kao umjetnik!“, upozorio je sudionike festivala Goran Vrakela.